RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Shergar Cup

Ma kezdődik ugyan a csodálatos Glorious Goodwood, de mi kicsit előre pillantunk.

e6-ay3hx0ae8ehy.png

Galopp csapatverseny. Furcsa? Pedig létezik. Immáron 1999 óta rendezik meg és két kivételtől eltekintve mindig Ascot adott otthont a rendezvénynek. Sajnos tavaly a pandémia miatt elmaradt, de idén ismét nyeregbe szállnak a „válogatottak" a díjakért. 

Azonban sajnos idén sem lesz hagyományos a lebonyolítás az utazási nehézségek miatt. Normál körülmények között négy csapat: Nagy-Britannia és Írország, Európa, Hölgyek, Világválogatott venne részt, azonban idén Nagy-Britanniát és Írországot két csapatra osztják, így a Világ csapata kizárólag Európára korlátozódik majd, a hölgyek pedig, a már megszokott  „The Girls" néven indulnak. 

A háromfős csapatok összetétele még nem teljesen ismert, annyi azonban bizonyos, hogy a kupa legeredményesebb női zsokéja – aki nem más, mint Hayley Turner – mellett a világutazó francia Mickaelle Michel is a Ladies Team tagja lesz. A 26 éves Mlle. Michel 2018-ban hazája legjobb női versenyzője volt. Azóta főleg Japánban roppant sikeres, de nyert már olasz, francia és német pályákon is, sőt a Dubai Gold Cup második helyét is megszerezte a német Walderbe nyergében. 

Nagyon izgatott vagyok. Ez lesz az első tapasztalatom Angliában és erre nincs jobb hely, mint Ascot. Remélem felemelhetem a kupát". -  mondta. 

Hayley Turner is tűkön ül már. „Ez az egyik kedvenc napom az év során. A lányok csapata mindig erős és sok támogatónk van. Szórakoztató lesz". 

Épp ezért fogjuk megnézni a versenyeket, augusztus 7-én!

A Glorious Goodwoodal nagy terjedelemben foglalkozunk facebook oldalunkon és egy beharangozó írást, a Turf&Sports rendelkezésére is bocsátottunk.

Talabér Zoltán, Kép: @DDFRacing Twitter

süti beállítások módosítása