RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Japan Cup a legjobb

Többször írtunk róla, hogy számunkra kizárólag a TRC ranglistái elfogadhatóak,

85524-max-800x445.jpeg

ahol megkérdőjelezhetetlen módon számítják át pontokra a teljesítményeket és másokkal ellentétben, nem kineveznek lovakat, zsokékat vagy éppenséggel trénereket a világ legjobbjának.

Most, talán sokak meglepetésére a Japan Cupot számították ki 2020 legerősebb versenyének. Ami, ha jobban belegondolnak cseppet sem meglepő, hiszen a világ legmagasabbra értékelt lova (Almond Eye) mellett, két veretlen triplázót is startgépbe állított. Contrail a Triple Crowt, Daring Tact a Triple Tiarát nyerte hazájában. Tíz Group nyerő futott benne, akikből öten már Gr1-es bajnokok voltak a startnál. Márpedig ilyen erős mezőny valóban sehol másutt nem állt starthoz 2020-ban.

Éppen ilyen szakmai osztályozás alapján a második pozícióban is egy japán verseny, a Tenno Sho került. A képen láthatják az első három helyezett TRC értékelését. (Mellékszál, hogy mivel mindkettőt Almond Eye nyerte ez annyi pontot biztosított számára, hogy az az esztendő végén a Thoroughbred Racing Commentary ranglistájának élére repítette.)

A harmadik helyen érkezik a döntő érv a TRC rangsora mellett. Mivel az eddig két kiadást megélt Saudi Cup nem Group 1-es besorolású, így nem kaphat helyet az IFHA sokkal szélesebb körben ismert sorrendjében, de itt, elsősorban a kiváló amerikai lovaknak köszönhetően, a dobogó alsó fokáig futott fel.

A legjobb európai verseny, se nem az Arc, se nem az Epsom Derby, hanem a yorki International Stakes lett. Íme a végeredmény:

trc_2020_races.jpg

Külön ajánljuk szíves figyelmükbe a harmadik oszlopot, amely kínos tükröt tart az európai versenyek számára.

Forrás és táblázat: TRC, kép: Racing Post

süti beállítások módosítása