RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

McEvoy – a milliárdos

Nem kérdés, hogy a hatalmas lóverseny vagy lovas-kultúrájú országokban a zsokék ünnepelt sztárok. 

7f121bef1786618a548a274d914a7fd0-800x445.jpg

Februárban számokkal is alá fogjuk támasztani, hogy mennyit keresnek a legjobbak, de most egy olyas valakiről fogunk szólni, akire aztán igazán rámosolygott Fortuna.

Az 1980 októberében, Dél-Ausztráliában született Kerrin McEvoy pályafutása eddig meglehetősen érdekes képet mutat. Mindenképpen a legismertebb lovasok között tartjuk számon, de ha pusztán a trófeái számát (70 Gr1, összesen 1568 karrier győzelem) vesszük alapul, azzal nem emelkedik a legfelsőbb régiókba. Pedig Kerrin nem mindig csak az ötödik kontinensen szerepelt, hiszen a galopprajongók tudják: 12 éven át a Godolphin első lovasa is volt, miután első alkalommal nyerte meg a Melbourne Cup-ot (Brew). (Nyert többek között St Legert és Racing Post Trophyt is.)

McEvoy tehát abszolút letette már a névjegyét nem csak hazájában és a legnagyobb lovakra is felkérték, de… Valami hiányzott még.

2016 őszén azonban olyan sorozatba kezdett, amiről legtöbb kollégája csak álmodhat. November első keddjén második alkalommal is elsőként ért célba (Almandin-nal) abban a futamban, amely megállít egy nemzetet, majd 2017 októberében az újonnan létrehívott Everestet nyerte Redzel-lel. Egy évvel később itt címet védtek, majd jött a hab a tortára. Kerrin ismét, immár harmadjára is megnyerte a Melbourne Cup-ot.

Ugye mondanunk sem kell, hogy sikeres zsokék tucatjai is csak álmodozhatnak arról, hogy egyetlen alkalommal haladjanak át elsőként Felmingtonban, míg Kerrinnek ez már harmadjára sikerült, legutóbb Cross Counter nyergében.

Utóbbi győzelem azonban meglehetősen sokba került főszereplőnknek. Felesége, a Melbourne Cup hősnő, Michelle Payne nővére,  ugyanis már évek óta rágta a fülét, hogy költözzenek nagyobb, úszómedencés házba négy gyermekükkel (Charlie, Rhys, Eva-Mae, Jake). A férj pedig egy könnyelmű pillanatában azt találta mondani:

„Szívem, ha megnyerem a kupát, költözünk.”

A többi már történelem. Nagyon persze ne sajnálják a boldog családapát, hiszen csak

e négy, Kerrin által megnyert futam összdíjazása (6,10,13,7.3) több mint 35 millió (ausztrál) dollár (több mint 7 milliárd forint) volt,

azaz még több házra is futotta csak e négy futam első díjának rá eső részéből.

A ház megvan. McEvoy karrierje száguld tovább. Mielőtt bárki irigykedne rá, elmondjuk, hogy 38 évesen is 49 kilós szám szerepel az adatlapján, azaz ezt a súlyt tudja vállalni. Gondoljanak bele egy hétköznapjába. Akár az úszómedencés „csilivili villájában”, akár másutt.

Képek: Turfstars twitter, Herald Sun twitter

süti beállítások módosítása