RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Kingston Town

Az ausztráliai Ascot (AUS) versenypálya minden évben megrendezi a Kingston Town Classics futamát, így járjuk most kicsit körbe mit is kell tudnunk a névadóról. 

kingston_town_0014-800x445.jpg

A Bletchingly – Ada Hunter származású kis csődörcsikó, 1976-ban született Ausztráliában. Tenyésztője és (rész)tulajdonosa David Hains a portálunkon nemrégiben bemutatott Gai Waterhouse édesapjához, az akkori évek egyik kiemelkedő tréneréhez T. J. Smith-hez adta idomításba. A remek képességű telivér olyan első díjakat szállított gazdái és trénere számára, mint pl. a Rosehill Guineas, a Sydney Cup, az AJC Derby, de 1980-ban, 81-ben és 82-ben ő ért elsőként célba a COX Plate-ben. (14x-es Gr1-es nyerő.) Kingston Town az első ausztrál ló,

aki átlépte a bűvös 1 millió dolláros kereseti határt.

1980-ban az Év Lova az ötödik kontinensen, később az Australian Racing Hall of Fame tagjai közé választották. Mivel korábban kiherélték, így a tenyésztésben nem játszott szerepet. 1991 márciusában egy másik lóval játszott a paddockjában, amikor is olyan végzetes lábsérülést szenvedett, hogy el kellett altatni.

süti beállítások módosítása