RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Dubawi

A Godolphin szuperlovának neve valószínűleg senkinek nem ismeretlen, ha mégis, akkor épp itt az ideje megtudni, miért is az egyik legnagyobb alakja az európai lóversenyzésnek.

 Fotó: thoroughbredracing.com

Dubawi 2002-ben született Sheik Mohammed írországi tenyészfarmján, a Darley istállóban. Apja, Dubai Millennium igazi klasszis versenyló volt, az Epsom Derby kivételével minden versenyét megnyerte (köztük négy Gr1-es besorolásút), míg anyja, Zomaradah 2 csúcskategóriás győzelemmel büszkélkedhet.

Megvolt tehát a háttér egy igazi sikersztorihoz, amit már a versenypályán is megkezdett a pej mén. Kétévesen a Superlative Stakes-ben és a National Stakes-ben, háromévesen az ír 2000 Guineas-ben és Prix Jacques le Marois-ban ért be elsőként, valamint második lett a Queen Elizabeth II Stakes-ben és harmadik az Epsom Derby-ben.

Tenyészkarrierjét 2006-ban kezde tulajdonosai Dalham Hall Stud-ján, ahol örökre kitörölhetetlen nyomot hagyott. 26 utóda nyert már legalább egy Gr1-es futamot, évek óta a Tattersalls yearling-árveréseinek vezető apaménje, Deep Impact-tal egyetemben második a TRC globális rangsorában, és bátran kijelenthetjük: ha nem lenne Galileo, Ő lenne Európa legjobbja.

Ivadékaiból minden toplovat lehetetlen lenne összeszedni, így most csak néhányat soroluk fel közülük.

Postponed (szül. 2011) 2016 egyik legjobbja volt 3 különböző országban szerzett 3 Gr 1-es sikerével, karrierje eddig 18 futásból 9 győzelem, a mén össznyereménye pedig 4,5 millió fonthoz közelít.

Prince Bishop (szül. 2007) fiatalon Nyugat-Európa, később Dubai hercege volt a sárga herélt, 11 győzelméből 8-at kiemelt versenyben aratott, valamint Ő volt az egyetlen, aki a 2015-ös Dubai World Cup-ban maga mögé utasította California Chrome-ot.

Al Kazeem (szül. 2008) legszebb sikereit Angliában aratta, így a Prince of Wales’s Stakes-ben és a Tattersalls Gold Cup-ban, de 2015-ből Franciaországban is van egy “Gr-aranya”. mégpedig a Prix d’Harcourt-ban.

Arabian Queen (szül. 2012) a kanca 4 győzelméből egy volt Gr1 besorolású, akkor azonban Golden Horn-t verte meg, megfosztva ezzel az impozáns szupermént veretlenségétől.

Lucky Nine (szül. 2007) Hong Kong-ban versenyzett, a herélt 5-ször győzött Gr1-ben, köztük a Hong Kong Sprint-ben és a Hong Kong Classic Mile-ban 2011-ben.
süti beállítások módosítása