RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A tökéletesség már nem elegendő Frankelnek

Frankel felülemelkedett a lóversenyzésen.

r0cdtd0weu-lg.jpg

A bukmékerek feladták, a játékosok feladták, a versenytársak feladták. Egyszerűen nincs értelme már indítani.

Az, hogy olyan különleges, már- már tökéletes, valahogy megakadályozza abban, hogy a szélesebb közönség megismerje, és van, amit sosem tudunk meg. Az emberek nem akarják azt, hogy a sport hősei tökéletes bajnokok legyenek. Akarnak valami sebezhetőséget. Egyszerűen nincs elég dráma az ő tökéletes történetében. A versenyzés azért egy szórakoztató iparág, és az lenne a természetes, ha a legnagyszerűbb ló lenne a legszórakoztatóbb. De nem az, főleg hogy folyamatosan jól szerepel. Frankel története egyszerűen nem él meg a lóversenyzés világán kívül.

Kétévesen rögtön a csúcson kezdte a karrierjét, és továbbra is hibátlan maradt, és nincs valami bűntetés, vagy dráma a versenyein, mert a folyamatos jó szereplése garantált. Voltak szórakoztató pillanatok a tökéletes karrierjében, például a győzelme a Guineas-ben és a Queen Anne-ben, de minden alkalommal egyre magasabbak az elvárások is. Az egyetlen módja annak, hogy valami izgalom legyen most a karrierjében, az az, hogy létrehoznak egy olyan szituációt, ahol esetleg veszíthet is. Ez lehetne akár az, hogy versenyzik egy másik nagyszerű ló ellen, mint például Black Caviar, vagy indulna az Arc-ban, ahol a táv nem épp neki kedvez. Ez lenne az egyetlen szórakoztató dolog a neve mellett, bár nem feltétlenül a legjobb a lónak. Bár ezt már senki sem várja, hogy megtörténjen, mert a Frankel történet vége már meg van írva. Fut még 2 vagy 3 futamban az idő ellen, és könnyű győzelmet arat.

A versenyzésben, a makulátlan tökéletesség nem egy eladható sztori. Nem inspirálja a szélesebb közönséget arra, hogy beleszeressen a lóversenybe. Mivel nincs semmi dráma, eltiltás, így sosem lesz népszerű a sportágon kívül, nem hoz új embereket a versenyzés világába. Kiszámítható, megbízható és tehetséges. A szélesebb közönség talán sosem fogja megismerni, de a szakmabeliek sosem fogják elfelejteni. Érdekes, hogy Black Caviart úgy menedzselték, hogy egyszerre kivételes és szórakoztató legyen, de ez részben Frankel miatt is van. Amiért ő mindig csak a második legjobb, neki mindig volt miért harcolni.

Frankel a hétvégi futására 142-es osztályzatot kapott a hat hosszas győzelméért. Moonlight Cloud is lenyűgöző győzelmet aratott a Prix Maurice de Gheest-ben öt hosszal, amiért a 127-es számot érdemelte ki.

A Racing Post cikke alapján.

süti beállítások módosítása