RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

The Cup

Éppen csak hogy lecsengett a Secretariat őrület a mozikban, itt az újabb lóversenyfilm. Október 13-án kerül a mozikba, a „The Cup” című ausztrál alkotás.

Az igaz történeten alapuló film forgatókönyvét, Simon Wincer és Eric O’Keefe írta, és előbbi jegyzi a filmet rendezőként.  Nem mellesleg Wincer rendezte a Phar Lap movie-t is.
A film a Melbourne Cup-ról, közelebbről Damien Oliver történetéről szól, aki pár nappal a nagy verseny előtt, édesapjuk 27 évvel ezelőtti halálára emlékeztetően veszítette el bátyját, de sikerült győznie a legnagyobb, leghíresebb ausztrál futamban. A Melbourne Cup – amikor is leáll az egész nemzet és mindenki a futamra figyel, de egyik évben sem volt akkora hatással az emberekre, mint 2002-ben, amikor is Damien nyerte meg – írja a legnagyobb filmes adatbázis honlapja. Az ausztrál sportsajtó szerint, Damien (ilyen állapotban) elért győzelme az ausztrál sporttörténelem legemlékezetesebb pillanata.
Damient Stephen Curry ausztrál színész alakítja, aki így mesélt félelmeiről:

Hatalmas kihívás számomra Damien „bőrébe bújni”.  A lovak és én ugyanis nem igazán voltunk egy hullámhosszon. Őszinte leszek. Ők olyanok számomra, mint a nagy fehér cápák. Nem akarok úszni velük, számomra elég őket távolról csodálni. A leghangosabban édesanyám nevetett a félelmem láttán. Kössz anya” – mondta nevetve Curry.

Jason Olivert Daniel MacPherson, Dermot Weld-et Brendan Gleeson alakítja. Sajnos a filmet nem mutatták be magyarországi mozik, így ez csak DVD-n és Blu-Ray-en elérhető.

Fotók: 300mb.cc,www.dailytelegraph.com.au, www.heraldsun.com.au
süti beállítások módosítása